Valokuvausta voin sanoa harrastaneeni parisen vuotta. Taitaa olla tasan sen verran siitä, kun ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani (merkkiä Sony). Kuvausta olisin varmasti voinut alkaa harrastamaan myös aiemminkin, mutta miehinen logiikkahan kaikkeen on, että ensin hankitaan välineitä ja sitten vasta mietitään mitä niillä tehdään ja miten.

Kuvaaminen on todella satunnaista. Toisinaan tulee kuvattua lyhyen ajan sisällä paljonkin, mutta toisinaan kuluu tuskastuttavan pitkä aika (lue: useita viikkoja), jolloin kameraan ei tule juuri koskettua. Kuvien ottamisesta ja niihin keskittymisestä puhumattakaan. Kuvaamisessa lienen osaksi tästäkin syystä vieläkin melkoinen aloittelija, joten perusasioissa on opettelemista eivätkä lähellekään kaikki otetut kuvat onnistu. Ja vielä vähempää määrää kehtaa näyttää lähipiirille ja niistä sitten muutama on sellaisia, jotka kehtaisi näyttää myös laajemmalle yleisölle. Muistettava toki on, että tämä on vain harrastus, jonka ei ole tarkoitus tuottaa rahaa, joten voin kuvata juuri sen verran kuin kiinnostaa ja julkaista kuvia, jotka omasta mielestäni ovat onnistuneita.

Blogi-idea syntyi tässä päivänä yhtenä, kun sain kipinän alkaa askartelemaan kuvauksen oheen jotain välineitä. Halvalla kun pitää saada keinovaloja ja kuvausympäristöjä, niin itse pitää rakennella. Onneksi netin syövereistä saa mahdottoman paljon ideoita projekteihin. Ajattelinpa, että omat askartelut ansaitsevat myös oman kulmansa netissä siitäkin huolimatta, että idea on lähtöisin jostain toiselta kulmalta. Pyrin kuitenkin lisäämään jokaiseen muualta löydettyyn ideaan jonkin maininnan sen alkuperäisestä lähteestä.

Tällä alkukaneetilla julistan blogin avatuksi ja projekteja odottavaksi.

J-P